Presenting ET4D findings in Tartu, Estonia

The EU ET4D project focuses on better use of data to improve animal welfare and environmental management of dairy farming.

ET4D has seized the opportunity to share some of the exciting results from the project at the Biosystem Engineering conference in Tartu, Estonia.

Prof. Thomas Banhazi from one of the Hungary based partners in ET4D, (Aghitech) presented findings on how improved data management and usability can support more sustainable dairy farming practices. AghiTech supports smart livestock production to help farmers and improve living conditions of animals and has expanded with the new company InnoTech Vision in Denmark

Representing ET4D were also the Finnish partners from University of Oulu, with Swarup Kumar Singha and Dr. Konstantin Mikhaylov sharing key findings related to cellular network performance in rural areas – an important step in addressing connectivity barriers that limit digital adoption on dairy farms. 

A publication from the conference is made available online with a contribution from the ET4D partners. You can read the Book of Abstract from the conference here.

The Biosystems Engineering conference was held at the Institute of Forestry and Engineering, Estonian University of Life Sciences, between the 7th and 9th of May 2025.
 

Cookies

Wir verwenden Cookies. Einige von ihnen sind erforderlich, um Ihnen Inhalte und Funktionen bestmöglich anzubieten, andere helfen uns, unsere User anonymisiert besser zu verstehen (Matomo). Datenschutzerklärung

Notwendig erforderlich

Notwendige Cookies sind für die ordnungsgemäße Funktion der Website unbedingt erforderlich. Diese Kategorie enthält nur Cookies, die grundlegende Funktionen und Sicherheitsmerkmale der Website gewährleisten. Diese Cookies speichern keine persönlichen Informationen.

Cookie Dauer Beschreibung
PHPSESSID Session Speichert Ihre aktuelle Sitzung mit Bezug auf PHP-Anwendungen und gewährleistet so, dass alle Funktionen der Seite vollständig angezeigt werden können. Mit Schließen des Browsers wird das Cookie gelöscht.
bakery 24 Stunden Speichert Ihre Cookie-Einstellungen.
fe_typo_user Session Wird verwendet, um eine Session-ID zu identifizieren, wenn man sich am TYPO3-Frontend einloggt.
__Secure-typo3nonce_xxx Session Sicherheitsrelevant. Zur internen Verwendung durch Typo3.
Analyse

Über Cookies dieser Kategorie lernen wir aus dem Verhalten der Besucher auf unserer Website und können so relevante Informationen noch schneller erreichbar machen.

Cookie Dauer Beschreibung
_pk_id.xxx 13 Monate Matomo – User-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welchen User es sich handelt)
_pk_ses.xxx 30 Minuten Matomo – Session-ID (zur anonymen statistischen Auswertung der Besucherzugriffe; ermittelt, um welche Sitzung es sich handelt)